W pracowni gospodarstwa domowego codziennie przygotowujemy same pyszności. Wspaniałe zapachy, które się unoszą dezorganizują pracę innych pracowni. W kuchni powstają przepyszne potrawy i desery.

Poznajemy sposoby przyrządzania: zup, sosów, surówek, sałatek, ciast, ciasteczek oraz deserów. Pod czujnym okiem instruktora uczymy się przygotowywać proste potrawy, przetwory, estetycznie nakrywać i podawać do stołu, dekorować potrawy, poznajemy zasady z zakresu savoir-vivre oraz posługiwania się sprzętem znajdującym na wyposażeniu pracowni. Uczymy się i doskonalimy nawyki higieniczne potrzebne w gastronomii. Przygotowujemy potrawy na święta, imprezy okolicznościowe organizowane na Warsztatach np. Boże Narodzenie, Wielkanoc, Dni Godności i inne. Pyszności jakie przyrządzamy cieszą się dużym uznaniem uczestników, rodziców oraz gości zaproszonych na WTZ.

Jesteśmy pracownią otwartą i pomocną, przychodzą do nas uczestnicy z innych pracowni, aby realizować trening kulinarny.

Obok kulinariów przygotowujemy także wytwory na kiermasze np. choinki z makaronu, koszyczki wielkanocne itp.